Musea Zwolle

Musea, Kunst en Cultuur

Naast het winkelen in Zwolle staat Zwolle natuurlijk bekend om het vermaarde Museum de Fundatie, aan de Blijmarkt. Aan de overzijde bevindt zich het Herman Brood Museum & Experience, over misschien wel Zwolles bekendste oud-inwoner. Maar er is op cultureel gebied nog veel meer te beleven, zeker in het prachtige Museum Kwartier. In dit gebied vind je onder meer het Academiehuis in de Grote of Sint-Michaëlskerk en Schouwburg Odeon. Als het op kunst en cultuur aankomt heeft Zwolle dus meer dan genoeg te bieden! Op deze webpagina zetten wij alle musea van Zwolle voor je op een rijtje.  

Cultuur snuiven in Zwolle

Naast de fijne winkelstraten staat Zwolle natuurlijk ook bekend om het vermaarde Museum de Fundatie, waar vaak interessante tentoonstellingen worden gehouden. In Zwolle bevindt zich ook het Herman Brood Museum (en Experience). Deze gaat in op Zwolle’s meest bekende oud-inwoner. Op cultureel gebied is er echter nog veel meer te beleven. In het Museum Kwartier vind je bijvoorbeeld ook het Academiehuis en Schouwburg Odeon.

Als het op kunst en cultuur aankomt, heeft Zwolle meer dan genoeg te bieden!

 

Museum de Fundatie

Houd je van beeldende kunst? Dan is een bezoek aan Museum de Fundatie in Zwolle zeker aan te raden. Hier vind je een omvangrijke collectie aan kunstobjecten. Ook vinden er met enige regelmaat tentoonstellingen plaats. Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt in het hart van centrum Zwolle.

 

Herman Brood Museum & Experience

Wie het werk van Herman Brood goed kan waarderen, raden wij zeker een bezoek aan het Herman Brood Museum in Zwolle aan. Hier kun je – naast kunstwerken – een brede collectie aan spullen van de befaamde kunstenaar en artiest bekijken. Denk aan brieven, bierviltjes en kledingstukken. Het Herman Brood Museum ligt recht tegenover een ander kopstuk van Zwolle: Museum de Fundatie.

 

Een dagje uit in Museum Kwartier Zwolle

In het stadscentrum van Zwolle is altijd wat te beleven. Je kunt er gezellig winkelen, eten of jezelf lekker in de watten laten leggen. Bestaat een dagje Zwolle voor jou niet alleen uit het bezoeken van musea? Combineer het cultuursnuiven dan met:

 

Bezoek vandaag nog een museum in Zwolle!

Museum de Fundatie. Het Herman Brood Museum. Het stadscentrum van Zwolle staat altijd garant voor een leuk dagje uit. Ook voor andere culturele activiteiten kun je hier terecht. Wat dacht je van het Academiehuis of Schouwburg Odeon? Bezoek de binnenstad van Zwolle daarom vandaag nog. Heb je een vraag of wil je ons iets melden? Stuur ons dan gerust een e-mail. Dit kan naar info@winkelenzwolle.nl. Ons contactformulier invullen kan ook. Welke musea in Zwolle hebben jouw interesse gewekt?