Bereikbaarheid

Auto

Zwolle is met de auto goed te bereiken. Kom je via de A28 uit de richting van Amersfoort, neem dan de afslag Zwolle Zuid of Zwolle Centrum. Wanneer je uit de richting van Meppel komt neem je de afslag Zwolle Centrum. Nabij het Museum Kwartier is voldoende parkeergelegenheid. Je kunt parkeren op de parkeerplaats Emmawijk, Burgemeester van Rooijensingel, bij het oude politiebureau aan de Potgietersingel, in de parkeergarages Maagjesbolwerk en Katwolderplein of bij de IJsselhallen. Vanuit hier is de binnenstad van Zwolle lopend goed te bereiken.

Fiets

Zwolle is een fietsstad bij uitstek. Het Museum Kwartier is op de fiets dan ook gemakkelijk te bereiken. Om ervoor te zorgen dat het winkelend publiek niet lastiggevallen wordt, mag er in de binnenstad niet gefietst worden. Parkeer je fiets dus op één van de vele daarvoor bestemde plekken of maak gebruik van de bewaakte fietsenstallingen. In het Museum Kwartier is fietsparkeergelegenheid genoeg.

Openbaar vervoer

Kom je liever met de trein of de bus, dan is dat ook geen enkel probleem. Het vernieuwde station van Zwolle is na Utrecht het belangrijkste treinknooppunt van Nederland en is dan ook vanuit alle windstreken goed te bereiken. Vanaf het station loop je binnen vijf minuten het Museum Kwartier in en bevind je je meteen in de historische binnenstad van Zwolle. Kom je met de bus? Stap dan uit bij de halte Sassenpoort of Katwolderplein/Centrum. Vanuit hier loop je ook zo de stad in.