Het Wijnhuis Zwolle

Als u lekker wilt lunchen en genieten van vers gebakken brood met verrassende opmaak en frisse salades, bent u bij ons op het goede adres! In de avonduren bieden wij (h)eerlijke, stoere gerechten met verse salade, knapperige wedges en verrassende week- vis, en vegetarische gerechten.
De wijnen zijn onze specialiteit. Vanuit onze klimaatkasten wel 36 bijzondere open wijnen en meer dan 80 soorten per fles. Ook voor diverse koffie, of een goed glas bier (6 verschillende van de tap en diverse per fles) bent u bij ons aan het juiste adres. Kortom, wij hebben alles in huis om u een aangenaam verblijf te bezorgen.

Na 159 jaar werd een belangrijk onderdeel van de Zwolse historie weer nieuw leven ingeblazen op het Grote Kerkplein. Het Wijnhuis opende, na een rustperiode van 1821 tot 1980, weer zijn deuren.

Reeds in 1405 was er over het Wijnhuis bekend dat het diende als café, beurs en ontmoetingscentrum. Handelslieden, vertegenwoordigers van andere steden, officiële gasten en reizigers, allen werden voorzien van een hapje en een drankje in het Wijnhuis. In die tijd was het gelegen naast het stadhuis in de Sassenstraat waar nu de doorgang naar het Grote Kerkplein is. Dit was vroeger een smal steegje. Bijna tegenover de oude plaats van vestiging is het nieuwe Wijnhuis herrezen.

Het Wijnhuis werd dan ook geen kopie van het oude, maar is geheel aangepast aan de eisen van deze tijd met een vleugje nostalgie en een knipoog naar Frankrijk. Het Wijnhuis is zijn functie gaan vervullen in het Zwolse uitgaans- en horecaleven als een zaak waar het goed vertoeven is voor een eerlijk en goed glas wijn.

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: vanaf 12:00
Donderdag: vanaf 12:00
Vrijdag: vanaf 12:00
Zaterdag: vanaf 12:00
Zondag: vanaf 13:00

Contactgegevens

Het Wijnhuis Zwolle
Grote Kerkplein 7
8011 PK Zwolle
Tel: 038-421 74 95

info@wijnhuiszwolle.nl
www.wijnhuiszwolle.nl